نماد سایت فروشگاه محصولات عرفانی

مراسم سفره صلوات: آداب و خواص ویژه برگزاری آن

آداب و مراسم سفره صلوات

آداب و مراسم سفره صلوات

مراسم سفره صلوات: آداب و خواص ویژه برگزاری آن

سفره صلوات یکی از مراسم‌های بزرگ در این اسلام و به ویژه مسلمانان شیعه می‌باشد که خواص بسیاری دارد و برای برآورده شدن حاجات و خواسته‌ها بسیار موثر می‌باشد. برگزاری این مراسم دارای آداب خاصی است که برای بهتر نتیجه گرفتن از آن، باید سعی بر آن داشت تا به طور کامل رعایت کرد. در ادامه این مقاله از تولیدی عرفانی، به بررسی خواص این مراسم و آداب مهم آن پرداخته خواهد شد.

سفره‌ صلوات چیست؟

معمولا یک سفره سبز رنگ است که با اسامی متبرک چهارده معصوم مزین شده که به سفره صلوات چهارده معصوم معروف است. شما می‌توانید برای مشاهده انواع سفره صلوات در این قسمت کلیک کنید.

در  مراسم سفره‌ی صلوات چه می‌گذارند؟

در سفره، قرآن‌کریم و تسبیح‌های سبز رنگی با صد و یک دانه و مهر نماز و … را قرار می‌دهند. این سفره با گل‌های طبیعی و مصنوعی تزیین می‌کنند. محتوای سفره صلوات بسیار متنوع است. معمولا در این سفره خوراکی‌هایی به رنگ سبز مانند کوکو، آش سبزی، نون پنیر سبزی و سایز خوراکی‌ها مانند حلوا  قرار می‌دهند. همچنین وسایل دیگری مانند خشت، شمع کاسه‌ی آب و … را هم می‌توانید به سفره اضافه کنید.

مراسم سفره صلوات به همراه خوراکی های نذری

فواید و تاثیر صلوات

یکی از ذکرهایی که در دین اسلام  بسیار به آن توصیه می‌شود، ذکر صلوات بر پیامبر(صلی الله علیه و اله) و خاندان ایشان است. دلیل این همه توصیه و تاکید بر فرستادن صلوات، فواید مادی و فواید معنوی آن نیز می‌باشد که این ذکر آسمانی برای انسان دارد. ثواب صلوات هم شامل زندگی اخروی انسان می‌شود و هم زندگی دنیوی. طبق آیه‌ 56 سوره احزاب قران کریم، خداوند و فرشتگان نیز بر حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) درود می‌فرستند و خدای متعال خطاب به کسانی که ایمان آورده‌اند نیز می‌فرماید: بر او صلوات بفرستید و آن طور که باید، تسلیم شوید.

برای صلوات فواید زیادی را ذکر کرده‌اند. برای آشنایی بیشتر با فواید صلوات می‌توانید مقاله‌ی آثار و خواص ویژه صلوات فرستادن برای انسان را مطالعه فرمایید.

فواید مادی صلوات

روایات های زیادی از رسول اکرم (صلوات الله علیه) نقل شده که به فواید مادی صلوات پرداخته‌اند. فوایدی مادی صلوات عبارت اند از:

فواید معنوی

علاوه بر فواید مادی صلوات، این ذکر دارای فواید معنوی شگفت‌انگیزی است که زندگی اخروی انسان را پر بارتر می‌کند. برای فواید معنوی صلوات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مراسم سفره صلوات

مسلمانان به علت ثواب و فواید زیادی که صلوات برای انسان دارد، در مراسمات مذهبی و غیر مذهبی خود از این ذکر بسیار استفاده می‌کنند. برای بهره بردن بیشتر از ثواب صلوات، برخی مراسم سفره‌‌ی صلوات را اجرا می‌کنند. رسم سفره صلوات یکی از رسوم قدیمی است که در نقاط مختلف ایران برگزار می‌شود و انواع مختلفی دارد مانند رسم سفره صد صلوات، اگر می‌خواهید با آداب گوناگون مراسم سفره صلوات آشنا شوید تا انتهای این مقاله با ما همراه شوید.

مراسم صد صلوات

یکی از رسوم که در بسیاری از نقاط ایران اجرا می‌شود، رسم صد صلوات است. خانمی که نذر دارد مهمانان را به خانه خود دعوت می‌کند و سفره صلوات را در خانه می‌اندازد. این سفره معمولا به رنگ سبز از جنس مخمل است و با اسامی چهارده معصوم (علیه السلام) مزین شده است. در این مراسم 140 تسبیح بین افراد حاضر در جلسه پخش می‌شود و هر شخص با یک تسبیح صد صلوات می‌فرستد. مجموع صلوات ها باید به چهارده هزار صلوات برسد. بعد از این که صلوات‌ها فرستاده شد، دعای ختم صلوات خوانده می‌شود. سپس خوراکی هایی که در سفره وجود دارد و متبرک شده اند را بین حاضران پخش می‌کنند.

انواع مراسم‌های سفره صلوات

مراسم سفره صلوات و نذر نمک

رسم سفره انداختن تنها برای برگزاری مراسم ختم صلوات نیست و مردم در سایر مراسم‌های مذهبی خود سفره‌ صلوات چهارده معصوم را می‌اندازند و برای گرفتن حاجات خود به ائمه معصوم (علیه السلام) متوسل می‌شوند. این مراسم‌ها معمولا آداب یکسانی دارند و بر سر سفره خوراکی‌های مختلفی با توجه به رسم و رسوم آن منطقه چیده می‌شود. در سفره برای مصیبت‌هایی که معصومین کشیده‌اند به نوحه سرایی پرداخته و حاجت خود را از ایشان طلب می‌کنند. در ادامه به معرفی برخی از این رسوم پرداختیم.

سفره صلوات حضرت رقیه سلام و الله علیها

یکی از انواع رسم‌های سفره صلوات، سفره صلوات حضرت رقیه صلوات الله علیها است. این سفره را به یاد مصیبت‌هایی که دختر سه ساله امام حسین (علیه السلام) در خرابه شام تحمل کرد، می‌اندازند. در طی این مراسم علاوه بر ختم صلوات، روضه حضرت رقیه (سلام و الله علیها) را نیز می‌خوانند.

فواید سفره صلوات حضرت رقیه برای حاجت روایی:

سفره صلوات حضرت رقیه می‌تواند حاجت‌های دنیوی یا آخرت انسان را برآورده سازد. حاجت هایی مانند:

مراسم سفره حضرت ابولفضل علیه السلام:

یک دیگر از مراسم‌هایی که مخصوص زنان است و آقایان نمی‌توانند در آن شرکت داشته باشند، سفره حضرت ابوالفضل (علیه السلام) است. این سفره را پس از گرفتن حاجت خود می‌اندازند و برخی معتقدند که روز چهارشنبه بهترین روز برای سفره حضرت ابوالفضل (علیه السلام) می‌باشد. گاهی این مراسم در روز تولد حضرت ابولفضل نیز برگزار می‌گردد.

این سفره باید در سه مرتبه پهن شود. در مرتبه اول و دوم پذیرایی و تشریفات این سفره ساده است اما دفعه سوم، قبل از انداختن  سفره، نیت می‌کنند که سفره سوم را بعد از بر آوردن حاجت بیندازند. بعد از بر آورده شدن حاجت، سفره صلوات سوم بسیار مفصل و با پذیرایی و تشریفات کامل انداخته می‌شود. در شهرهایی مانند قوچان، هنگامی که حاجت بسیار مهمی دارند این سفره را با همراه با آشی که به آن آش عباسعلی می‌گویند، می‌اندازند.

سفره حضرت زهرا سلام الله علیها:

در سفره حضرت زهرا (سلام و الله علیها) نیز خوراکی‌های پاکیزه و حلال می‌گذارند. در این سفره به دعا و نماز می‌پردازند. همچنین بر سر این سفره خطبه حضرت زهرا (سلام الله علها) خوانده شدند و از صفات و بزرگی‌های حضرت زهرا یاد می‌کنند.

آداب ختم صلوات و برگزاری مراسم سفره صلوات

یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید در مراسم سفره صلوات رعایت نمود این است که باید صلوات را با نیت قلبی ادا نمود. امام صادق (علیه السلام) نیز در این باره می‌فرمایند: صلوات را با خلوص قلب ادا کنید.

خرید سفره صلوات

شما می‌توانید انواع سفره صلوات  گلدوزی شده یا چاپ دیجیتال را با بهترین کیفیت و منصفانه‌ترین قیمت از فروشگاه تولیدی عرفانی تهیه کنید.

خروج از نسخه موبایل