تولیدی عرفانی ، بزرگترین فروشگاه آنلاین محصولات فرهنگی و مذهبی
پشتیبانی آنلاین

برای ارتباط فوری با پشتیبان های سایت کلیک کنید

پشتیبان ایتا پشتیبان واتساپ

ساعت پاسخگویی: 9 الی 19 روزهای کاری

شماره تماس: 09150072014
آموزش های مذهبی تفاوت روزه داری در ادیان مختلف: زرتشتی، مسیحی، یهودی، اسلام و …

تفاوت روزه داری در ادیان مختلف: زرتشتی، مسیحی، یهودی، اسلام و …

آیا روزه داری تنها مربوط به دین اسلام است؟ تفاوت روزه داری در ادیان مختلف چیست؟ روزه یکی از رکن های اصلی در ادیان مختلف محسوب می شود که آثار و فواید فطری و معنوی بسیاری برای انسان ها دارد. روزه داری به شیوه های گوناگونی در ادیان مختلف وجود دارد و شیوه انجام هر کدام متفاوت است که این امر باعث انجام تحقیقات گسترده و مختلف در زمینه علوم مختلفی چون پزشکی، روانشناسی، جامعه شناسی و … در بسیاری از کشورهای جهان شده است. هرچند که نحوه انجام آن با توجه به دستورات دینی در هر دین متفاوت می باشد اما با توجه به خواص و فضایل این امر همواره مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفته است. در ادامه این مقاله از تولیدی عرفانی همراه ما باشید تا به بررسی تفاوت های روزه داری در ادیان مختلف بپردازیم…

روزه رکن اصلی ادیان

روزه داری قدمتی طولانی دارد و بنا بر گفته های قدمی قدمت آن به زمان حضرت آدم و حوا برمیگردد. خدای متعال در قرآن به این موضوع اشاره کرده است که: ای كسانیكه ایمان آورده‌اید روزه بر شما واجب شد همان طور كه بر امت های قبل از شما نیز واجب شده بود. در روایات به این موضوع اشاره شده است كه كتاب‌های بزرگ آسمانی همچون تورات، انجیل، زبور، صحف و قرآن در ماه پر فضیلت رمضان نازل شده‌اند و با توجه به آیات قرآن می توان به این نتیجه رسید که روزه گرفتن بر امت های قبل نیز واجب بوده است. اصل روزه داری و نیت آن در بسیاری از ادیان مشابه است و هدف آن بطور كلی تهذیب نفس و ایجاد طهارت و پاكی معنوی و رفع رنج و بلاست، تنها تفاوت های جزئی در زمان و نحوه روزه داری وجود دارد. در ادامه به برخی از تفاوت های روزه داری در ادیان مختلف اشاره شده است…

 روزه داری در ادیان مختلف: هندوئیسم

روزه داری در میان هندوها به این شکل است که در روزه های ابتدایی ماه جدید و در جشن هایی مانند SHIVRATRI، DURGA PUJA و SARASWATI PUJA روزه می‌گیرند. زنان شمال هند در روز KARVA CHAUTH هم روزه می‌گیرند.

روزه گرفتن در بین هندوها بستگی به خود فرد دارد که می تواند تا 24 ساعت چیزی نخورد و یا تنها از خوردن غذاهای جامد خودداری کند و نوشیدن آب و یا شیر مشکلی ندارد. این عمل سبب افزایش تمركز در مدیتیشن یا عبادت برای تطهیر درون است و در بعضی از مواقع نیز به عنوان دادن یك قربانی در نظر گرفته می‌شود.

روزه داری در ادیان مختلف: بودیسم

در دین بودسیم در فرقه های مختلف آن معمولا روز چهاردهم ماه و برخی از روز های مقدس را روزه می گیرند. در آیین بودا، خوردن برخی از مایعات مشکلی ندارد و تنها از خوردن جامدات امتنا می کنند. آنها اعتقاد دارند که روزه باعث پاکسازی آنها می شود. راهبان بودایی با هدف آزادسازی ذهن خود تقدام به روزه داری می کنند. همچنین راهبان بودایی كشور تبت، برای افزایش انرژی درونی و افزایش اهداف یوگا روزه می گیرند.

روزه داری در ادیان مختلف: آئین جین

در ادامه بررسی تفاوت روزه داری در ادیان مختلف به آیین جین میرسیم. زاهدان پیرو آئین جین به منظور افزایش آمادگی روحی خود برای برخی از جشن ها مهم روزه می گیرند، همچنین پارسایان آئین جین بهترین درجه مرگ را مرگ در هنگام روزه داری و پرهیز از خوردن میدانند و بسیاری از آنها داوطلبانه روزه می گیرند تا در این راه بمیرند.

روزه داری در آیین صابئین

صابئین یا مندائیان (پیروان حضرت یحیی) تنها در بعضی از روز های سال از خوردن گوشت، ماهی، تخم مرغ خودداری می‌كنند از جمله این روزها 26 و 27 و 28 و 29 و 30 ماه سمبلتا، روزهای ششم و هفتم ماه دولا و روز دوم ماه هطیا است.

از نظر آنها اعضا و جوارح بدن باید روزه داشته باشند كه در كتاب كنزاربا یا صحف آدم کتاب مقدس مندائی‌ ها اشاره شده است: «ای مومنان روزه واقعی تنها جلوگیری از خوردن و آشامیدن نیست بلكه دیدگانتان را از نگاههای هیز و شیطانی و گوشهایتان را از شنیدن حرفهایی كه مردم در خانه خود می‌زنند برحذر دارید و از گفتار دورغ و ناپسند دوری کنید …. ».

روزه داری در ادیان مختلف: زرتشتی

زرتشتیان همواره در سه بخش معنوی “شنوایی”، “اندیشه” و “احساس” روزه هستند؛ به جهت آن كه به وسیله این سه حس از نیكی دور نشوند و “اندیشه و احساس و شنوایی” آنها همواره به دور از بدی ها و زشتی ها باشد. با این‌حال زرتشتیان برای افراط نكردن در خوردن گوشت حیوانات روزهای دوم و دوازدهم و چهاردهم و بیست و یكم هر ماه زرتشتیان از خوردن گوشت پرهیز می‌كنند. آنها پس از مرگ نزدیکان خود به مدت سه شب از خوردن گوشت حیوانات دوری می کنند.

روزه داری در ادیان مختلف: یهودیت

یهودی‌ها در یوم كیپور (YOM KIPPUR) روزه می‌گیرند. یوم كیپور روزی مذهبی است که یهودیان تعطیل هستند و در آن روز اقدام به روزه داری میکنند و در كنیسه، دعای صبر می‌خوانند. آن روز را با نام روز کفاره نیز می شناسند. شش روز دیگر وجود دارد که یهودیان در آن روز ها روزه می گیرند كه ” TISHA B’AV ” ( نهم آوریل، روزی كه معبد یهودیان در آن روزتخریب شد) یکی از آن روز هاست.

در «یوم كیپور» و ” TISHA B’AV ” از زمان غروب آفتاب تا غروب بعدی نباید اقدام به خوردن و آشامیدن کنند و به مدت 24 ساعت باید روزه داشته باشند، در روزهای دیگر زمان روزه از طلوع آفتاب تا غروب آفتاب می باشد و هدف از این کار استغفار از خدا و گرفتن حاجات می باشد.

روزه داری در آیین كاتولیك

در ادامه بررسی تفاوت روزه داری در ادیان مختلف به آیین كاتولیك‌ها میرسیم. كاتولیك‌ها در برخی از روزهای خاص روزه می گیرند و از خوردن گوشت و غذاهای گوشتی جلوگیری می کنند. كاتولیك‌ها قرن های بسیاری از خوردن گوشت در جمعه ها منع شده بودند، اما از اواسط دهه 1960 خودداری از مصرف گوشت در جمعه‌های خارج از ایام روزه، به نظر محلی و شخصی افراد واگذار شد.

در روز چهارشنبه خاكستر و جمعه پاك، خوردن گوشت به طور کامل ممنوع است اما خوردن دو وعده کوچک غذا و همچنین یک وعده عادی جایز می باشد. در تمام جمعه های ایام روزه داری نیز مصرف گوشت ممنوع است. در روزهای جمعه روزه های اختیاری، افراد می توانند به جای نخوردن غذا، ریاضت کسی را برای تقرب جلب کنند یا نماز مخصوصی را می‌خوانند. هدف اصلی این امر نفس خود و ریاضت كشیدن برای بخشایش گناهان و احساس همدردی با افراد نیازمند می باشد.

روزه داری در ادیان مختلف: اسلام

در دین مقدس اسلام نیز روزه داری از اهمیت بالایی برخوردار است و این امر توسط تمام بزرگان دین تایید شده است و در قرآن نیز به ان اشاره شده است. در این ماه همان طور که در ابتدا گفته شده کتاب مقدس قرآن بر مسلمانان نازل شد و در این ماه روزه گرفتن بر تمام مسلمانان واجب شده است.

روزه داری در دین اسلام به این شکل است که از شروع سحر تا غروب آفتاب از خوردن و آشامیدن تمام جلوگیری می کنند و این کار را تا پایان ماه قمری انجام می دهند. روزه گرفتن در ماه های دیگر مستحب و بلامانع است اما در ماه مبارک رمضان بر تمام مسلمانان واجب شده است.

1 1 رای
امتیاز
guest
0 نقد و بررسی
بازخورد
نمایش نظرات
تضمین اصالت کالا گارانتی معتبر
قیمت منصفانه ارائه محصولات با بهترین قیمت‌ها
ارسال رایگان بالای 1500000هزارتومان