تربت امام حسین (ع): خواص و روایات از بزرگان دین
تربت امام حسین (ع) دارای فضایل و خواصی میباشد که خاک هیچ کدام از سرزمین ها بر روی کره زمین این فضایل را ندارد. خاک کربلا قطعه هایی از بهشت است که پروردگار بزرگ به منظور قدردانى از شخصی که در راه دین تما هستی خود را فدا کرد در آن برکت و فضیلت و شفا قرار داده است. کربلا قسمتی از بهشت است. در میان شیعه معمول است از خاک مقدس کربلا یعنی تربت کنار قبر سیدالشهدا (ع) خاک برداشته و مهری از این جنس میسازد تا در ناز بر آن سجده نمایند. دلیل این کار این بوده است که از خاک زمین بوده و به تمامی خاکها می توان سجده کرد، از سوی دیگر خاک کربلا به لحاظ شهادت امام حسین (ع) و یاران باوفایش دارای شرافت و قداست است، در این باره نیز از امامان و ائمه روایات بسیاری بیان شده است که در هر نمازی که بر تربت کربلا سجده شود بخاطر امام حسین (ع) نماز او مورد قبول درگاه حق قرار خواهد گرفت. چنانکه حضرت صادق (ع) از خاک کربلا درون کیسها ریخته و در سجاده همواره نزد خود نگهداری میکردند، و در هنگام خواندن نماز و سجده از آن استفاده میکردند. در ادامه این مقاله به بررسی این موضوع و خواص تربت امام حسین در روایات و احادیث یاد شده خواهیم پرداخت.
دسترسی سریع به بخش های مقاله
1- تماس اعضا بدن با تربت امام حسین
2- سجده بر تربت امام حسین
3- شفا یافتن
4- تأثیر بر جنازه
در کتاب «مدارک الاحکام» گفته شده است: در زمان حضرت صادق (ع) زن زاینهاى بود، نوزادی از زنا به دنیا می آید که آن را در تنور می اندازند و مسوزاند. سپس بعد از غسل و کفن او را به خاک سپردند، گفته شده است که زمین بدن او را قبول نمی کرد و پس می انداخت. تصمیم گرفتند او را در جای دیگری دفن کنند اما بازهم همان مشکل به وجود آمد تا سه مرتبه ، آنگاه مادرش به امام صادق (ع) متمسک شد: اى پسر پیغمبر به فریادم برس.
فرمود: کارش چه بود ؟ گفتند که زنا و سوازاندن آن. حضرت فرمودند: هیچ مخلوقى حق ندارد مخلوقى را بسوزاند، سوزاندن به آتش مخصوص خالق است در ادامه گفتند حالا چه باید کرد؟ فرمودند: در قبر مقدارى از تربت حسین (ع) به همراهش بگذارید. تربت حسین (ع) امان است. پس از انجام این کار مشکل شان حل شد.
5- خواص تسبیح تربت امام حسین (ع)
تسبیح ها انواع مختلفی دارند که جنس هر کدام ممکن است متفاوت باشد و هر کدام خواص مخصوص به خود را دارند. برای آشنایی بیشتر با انواع تسبیح ها و خواص آنها کافیست مقاله مربوط به تسبیح را مطالعه بفرمایید. امام زمان (عج) در باره خواص تربت امام حسین (ع) فرموده اند: «هر کس تسبیح تربت امام حسین (ع) را در دست داشته باشد در حالی که ذکری را بیان نکند ثواب گفتن ذکر برایش در نظر گرفته خواهد شد». (بحارالانوار , علامه مجلسى , ج ۴۴ ص ۲۸۰)
و امام صادق (ع) نیز در این باب فرموده اند: «یک ذکر یا استغفار که با تسبیح تربت حسین (ع) گفته شود برابر است با هفتاد ذکری که بدون این نوع تسبیح گفته شود» ( نقل از کتاب درسى که حسین (ع ) به ما آموخت شهید هاشمى نژاد, ص ۴۵۱)
از امام هشتم نیز روایت شده است که هر شخصی تسبیحی در دست داشته باشد که از تربت امام حسین (ع) ساخته شده است و بگوید:
«سُبْحانَ اللّٰهِ ، وَ الْحَمْدُ لِلّٰهِ ، وَ لَا إِلٰهَ إِلّا اللّٰهُ ، وَ اللّٰهُ أَکْبَرُ»، خداوند بزرگ عوض هر دانه برای او شش هزار حسنه بنویسد و از او شش هزار گناه را از بین میبرد و به او شش هزار درجه اضافه میکند و برای او شش هزار شفاعت ثبت کند.