تولیدی عرفانی ، بزرگترین فروشگاه آنلاین محصولات فرهنگی و مذهبی
پشتیبانی آنلاین

برای ارتباط فوری با پشتیبان های سایت کلیک کنید

پشتیبان ایتا پشتیبان واتساپ

ساعت پاسخگویی: 9 الی 19 روزهای کاری

شماره تماس: 09150072014
آموزه های دینی ذکرهای ماه مبارک رمضان

ذکرهای ماه مبارک رمضان

تاریخ شروع ماه مبارک رمضان در سال 1402 در بیست و دومین روز از اسفندماه است. نیمی از این ماه در زمستان و نیمی دیگر آن در بهار می‌باشد.

عید سعید فطر 1403-1402 چه روزی است؟

عید فطر از مهم‌ترین اعیاد مسلمانان و روز اول ماه شوال و در پایان ماه رمضان است. با رویت ماه شوال مسلمانان پس از یک ماه روزه داری، در نخستین روز ماه شوال اجر و پاداش خود را از خداوند می‌طلبند.

در تقویم سال 1403 روز پنج‌شنبه 23 فروردین [ 1 شوال سال 1445] مصادف با عید سعید فطر می‌باشد.

"</p

ماه رمضان

ماه مبارک رمضان یکی از ماه‌های پربرکت در تقویم اسلامی است و مردم مسلمان این ماه را با روح و روانی پاک فرمان‌های الهی‌ را پشت سر گذرانده و از نعمت‌های خداوند بهره‌مند می‌شوند.می‌توان گفت، ماه روزه و نماز و تلاوت قرآن، ماه رهایی و مغفرت، ماه صدقه و احسان، ماهی که درهای بهشت ​​گشوده می‌شود و نیکی‌ها در آن زیاد است. در این ماه گناهان و بدی‌ها بخشیده می‌شود همچنین ماهی است که در آن دعاها مستجاب می‌شوند و درجات آن بالا می‌رود.

در این بخش از تولیدات عرفانی برخی اعمال و ذکرهای مربوط به ماه مبارک را خواهیم داشت:

فضیلت ها و برکات رمضان

روزه داری فوايد فراوان و حكمت عظيمي دارد كه می‌توان به تهذيب نفس و پاک كردن آن از اخلاق ناپسند از قبيل منكرات و تكبر و بخل و عادت دادن آن به اخلاق والایی مانند صبر و بردباري و سخاوت و سخاوت و مجاهدت اشاره كرد.

از دیگر فضیلت‌های روزه می‌توان به خشنودی خدا و پاکسازی روح از اخلاق ناپسند مانند بدی و بخل اشاره کرد و او را به اخلاق نیکو عادت داد. صبر و بردباری و سخاوت و سخاوت و مجاهدت با خویشتن برای آنچه خداوند را خشنود می‌سازد و به او نزدیک می‌سازد از جمله فضیلت‌های دیگر محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: مهم‌ترین فضایل و برکات ماه رمضان

دعای روزهای ماه رمضان

 دعای روز اول ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ اجْعَلْ صِیَامِی فِیهِ صِیَامَ الصَّائِمِینَ وَ قِیَامِی فِیهِ قِیَامَ الْقَائِمِینَ

وَ نَبِّهْنِی فِیهِ عَنْ نَوْمَةِ الْغَافِلِینَ وَ هَبْ لِی جُرْمِی فِیهِ یَا اِلَهَ الْعَالَمِینَ

وَ اعْفُ عَنِّی یَا عَافِیاً عَنِ الْمُجْرِمِینَ».

خدایا روزه‌ام را در این ماه روزه روزه‌داران قرار ده، و شب زنده داری‌ام را شب زنده‌داری شب زنده‌داران، و بیدارم کن در آن از خواب بی‌خبران، و ببخش گناهم را در آن‌ای معبود جهانیان، و از من درگذر، ‌ای درگذرنده از گنهکاران.


 دعای روز دوم ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ قَرِّبْنِی فِیهِ اِلَی مَرْضَاتِکَ وَ جَنِّبْنِی فِیهِ مِنْ سَخَطِکَ وَ نَقِمَاتِکَ

وَ وَفِّقْنِی فِیهِ لِقِرَاءَةِ آیَاتِکَ بِرَحْمَتِکَ یَا اَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ».

خدایا مرا در این ماه به خشنودی‌ات نزدیک کن، و از خشم و انتقامت برکنار دار، و به قرائت آیاتت موفق کن، ‌ای مهربان‌ترین مهربانان.

 


دعای روز سوم ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی فِیهِ الذِّهْنَ وَ التَّنْبِیهَ وَ بَاعِدْنِی فِیهِ مِنَ السَّفَاهَةِ وَ التَّمْوِیهِ وَ اجْعَلْ لِی نَصِیبا مِنْ کُلِّ خَیْرٍ تُنْزِلُ فِیهِ بِجُودِکَ یَا اَجْوَدَ الْاَجْوَدِینَ».

خدایا در این ماه به من تیزهوشی و بیداری عنایت فرما، و از بی‌خردی و اشتباه دورم ساز، و از هر خیری که در این ماه نازل می‌کنی، برایم بهره‌ای قرار ده، و به حق جودت‌ای جودمندترین جودمندان.

 


دعای روز چهارم ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ قَوِّنِی فِیهِ عَلَی اِقَامَةِ اَمْرِکَ وَ اَذِقْنِی فِیهِ حَلاوَةَ ذِکْرِکَ وَ اَوْزِعْنِی فِیهِ لِاَدَاءِ شُکْرِکَ بِکَرَمِکَ وَ احْفَظْنِی فِیهِ بِحِفْظِکَ وَ سِتْرِکَ یَا اَبْصَرَ النَّاظِرِینَ».

خدایا در این ماه برای برپاداشتن امرت نیرومند ساز مرا، و شیرینی ذکرت را به من بچشان، و ادای شکرت را به من الهام فرما، و به نگهداری و پوششت نگاهم بدار، ‌ای بیناترین بینندگان.

 


دعای روز پنجم ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْمُسْتَغْفِرِینَ وَ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنْ عِبَادِکَ الصَّالِحِینَ الْقَانِتِینَ وَ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنْ اَوْلِیَائِکَ الْمُقَرَّبِینَ بِرَاْفَتِکَ یَا اَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ».

خدایا قرار ده مرا در این ماه از آمرزش جویان، و از بندگان شایسته فرمان‌بردار، و از اولیای مقرّبت، به رافتت‌ای مهربان‌ترین مهربانان.

 


 دعای روز ششم ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ لا تَخْذُلْنِی فِیهِ لِتَعَرُّضِ مَعْصِیَتِکَ وَ لا تَضْرِبْنِی بِسِیَاطِ نَقِمَتِکَ وَ زَحْزِحْنِی فِیهِ مِنْ مُوجِبَاتِ سَخَطِکَ بِمَنِّکَ وَ اَیَادِیکَ یَا مُنْتَهَی رَغْبَةِ الرَّاغِبِینَ».

خدایا مرا در این ماه به خاطر نزدیک شدن به نافرمانی‌ات وامگذار، و با تازیانه‌های انتقامت عذاب مکن، و از موجبات خشمت دورم بدار، به فضل و عطاهایت، ‌ای نهایت دلبستگی دل‌شدگان.

 


دعای روز هفتم ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ اَعِنِّی فِیهِ عَلَی صِیَامِهِ وَ قِیَامِهِ وَ جَنِّبْنِی فِیهِ مِنْ هَفَوَاتِهِ وَ آثَامِهِ وَ ارْزُقْنِی فِیهِ ذِکْرَکَ بِدَوَامِهِ بِتَوْفِیقِکَ یَا هَادِیَ الْمُضِلِّینَ».

خدایا مرا در این ماه بر روزه و شب‌زنده‌داری‌اش یاری ده، و از لغزش‌ها و گناهانش دورم بدار، و ذکرت را همواره روزی‌ام کن، به توفیقت‌ای راهنمای گمراهان.

 


دعای روز هشتم ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی فِیهِ رَحْمَةَ الْاَیْتَامِ وَ اِطْعَامَ الطَّعَامِ وَ اِفْشَاءَ السَّلامِ وَ صُحْبَةَ الْکِرَامِ بِطَوْلِکَ یَا مَلْجَاَ الْآمِلِینَ».

خدای در این ماه مهرورزی به ایتام، و خواندن طعام، و آشکار کردن سلام، و هم‌نشینی با اهل کرامت را نصبم فرما، به عطایت‌ای پناهگاه آرزومندان.

 


دعای روز نهم ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِی فِیهِ نَصِیبا مِنْ رَحْمَتِکَ الْوَاسِعَةِ وَ اهْدِنِی فِیهِ لِبَرَاهِینِکَ السَّاطِعَةِ وَ خُذْ بِنَاصِیَتِی اِلَی مَرْضَاتِکَ الْجَامِعَةِ بِمَحَبَّتِکَ یَا اَمَلَ الْمُشْتَاقِینَ».

خدایا برای من در این ماه بهره‌ای از رحمت گسترده‌ات قرار ده، و به جانب دلایل درخشانت راهنمایی کن، و به سوی خشنودی فراگیرت متوجه کن، به مهرت‌ای آرزوی مشتاقان.

 


دعای روز دهم ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْمُتَوَکِّلِینَ عَلَیْکَ وَ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْفَائِزِینَ لَدَیْکَ وَ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْمُقَرَّبِینَ اِلَیْکَ بِاِحْسَانِکَ یَا غَایَةَ الطَّالِبِینَ».

خدایا مرا در این ماه از توکل کنندگان، و از رستگاران نزد خود، و از مقرّبان درگاهت قرار بده، به احسانت ای هدف جویندگان.

 


دعای روز یازدهم ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ حَبِّبْ اِلَیَّ فِیهِ الْاِحْسَانَ وَ کَرِّهْ اِلَیَّ فِیهِ الْفُسُوقَ وَ الْعِصْیَانَ وَ حَرِّمْ عَلَیَّ فِیهِ السَّخَطَ وَ النِّیرَانَ بِعَوْنِکَ یَا غِیَاثَ الْمُسْتَغِیثِینَ».

خدای در این ماه نیکی را پسندیده من گردان، و نادرستی‌ها و نافرمانی‌ها را مورد کراهت من قرار ده، و خشم و آتش برافروخته را بر من حرام گردان به یاری‌ات ای فریادرس دادخواهان.

 


دعای روز دوازدهم ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ زَیِّنِّی فِیهِ بِالسِّتْرِ وَ الْعَفَافِ وَ اسْتُرْنِی فِیهِ بِلِبَاسِ الْقُنُوعِ وَ الْکَفَافِ وَ احْمِلْنِی فِیهِ عَلَی الْعَدْلِ وَ الْاِنْصَافِ وَ آمِنِّی فِیهِ مِنْ کُلِّ مَا اَخَافُ بِعِصْمَتِکَ یَا عِصْمَةَ الْخَائِفِینَ».

خدایا مرا در این ماه به پوشش و پاکدامنی بیارای، و به لباس قناعت و اکتفا به‌اندازه حاجت بپوشان و بر عدالت و انصاف وادارم نما، و مرا در این ماه از هرچه می‌ترسم ایمنی ده، به نگهداری‌ات ای نگهدارنده هراسندگان.

 


 دعای روز سیزدهم ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ طَهِّرْنِی فِیهِ مِنَ الدَّنَسِ وَ الْاَقْذَارِ وَ صَبِّرْنِی فِیهِ عَلَی کَائِنَاتِ الْاَقْذَارِ وَ وَفِّقْنِی فِیهِ لِلتُّقَی وَ صُحْبَةِ الْاَبْرَارِ بِعَوْنِکَ یَا قُرَّةَ عَیْنِ الْمَسَاکِینِ».

خدایا مرا در این ماه از آلودگی‌ها و ناپاکی‌ها پاک کن، و بر شدنی‌های مورد تقدیرت شکیبایم گردان، و به پرهیزگاری و هم‌نشینی با نیکان توفیقم ده، به یاریات‌ای نور چشم درماندگان.

 


دعای روز چهاردهم ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ لا تُؤَاخِذْنِی فِیهِ بِالْعَثَرَاتِ وَ اَقِلْنِی فِیهِ مِنَ الْخَطَایَا وَ الْهَفَوَاتِ وَ لا تَجْعَلْنِی فِیهِ غَرَضاً لِلْبَلایَا وَ الْآفَاتِ بِعِزَّتِکَ یَا عِزَّ الْمُسْلِمِینَ».

خدایا مرا در این ماه بر لغزش‌ها سرزنش مکن، و از خطاها و افتادن در گناهان دور بدار، و هدف بلاها و آفات قرار مده، به عزّتت ای عزّت مسلمانان.

 


دعای روز پانزدهم ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی فِیهِ طَاعَةَ الْخَاشِعِینَ وَ اشْرَحْ فِیهِ صَدْرِی بِاِنَابَةِ الْمُخْبِتِینَ بِاَمَانِکَ یَا اَمَانَ الْخَائِفِینَ».

خدایا در در این ماه طاعت فروتنان را نصیبم کن، و سینه‌ام را برای انابه همانند بازگشت خاضعان باز کن به امان دادنت ای امان ده هراسندگان.

 


دعای روز شانزدهم ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ وَفِّقْنِی فِیهِ لِمُوَافَقَةِ الْاَبْرَارِ وَ جَنِّبْنِی فِیهِ مُرَافَقَةَ الْاَشْرَارِ وَ آوِنِی فِیهِ بِرَحْمَتِکَ اِلَی [فِی] دَارِ الْقَرَارِ بِاِلَهِیَّتِکَ یَا اِلَهَ الْعَالَمِینَ».

خدایا مرا در این ماه به همراهی و همسویی با نیکان توفیق ده، و از هم‌نشینی با بدان دور بدار و به حق رحمتت به خانه آرامش جایم ده، و به پرستیدگی‌ات ای پرستیده جهانیان.

 


 دعای روز هفدهم ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ اهْدِنِی فِیهِ لِصَالِحِ الْاَعْمَالِ وَ اقْضِ لِی فِیهِ الْحَوَائِجَ وَ الْآمَالَ یَا مَنْ لا یَحْتَاجُ اِلَی التَّفْسِیرِ وَ السُّؤَالِ یَا عَالِماً بِمَا فِی صُدُورِ الْعَالَمِینَ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِینَ».

خدایا مرا در این ماه به سوی کارهای شایسته هدایت فرما، و حاجت‌ها و آرزوهایم را برآور، ‌ای آن که نیاز به روشن‌گری و پرسش ندارد، ‌ای آگاه به آنچه در سینه جهانیان است بر محمّد و خاندان پاکش درود فرست.

 


 دعای روز هجدهم ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ نَبِّهْنِی فِیهِ لِبَرَکَاتِ اَسْحَارِهِ وَ نَوِّرْ فِیهِ قَلْبِی بِضِیَاءِ اَنْوَارِهِ وَ خُذْ بِکُلِّ اَعْضَائِی اِلَی اتِّبَاعِ آثَارِهِ بِنُورِکَ یَا مُنَوِّرَ قُلُوبِ الْعَارِفِینَ».

خدایا مرا در این ماه به برکت‌های سحرهایش آگاه کن، و دلم را با روشنایی انوارش روشنی بخش، و تمام اعضایم را به پیروی آثارش بگمار، به نروت ای نوربخش دل‌های عارفان.

 


دعای روز نوزدهم ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ وَفِّرْ فِیهِ حَظِّی مِنْ بَرَکَاتِهِ وَ سَهِّلْ سَبِیلِی اِلَی خَیْرَاتِهِ وَ لا تَحْرِمْنِی قَبُولَ حَسَنَاتِهِ یَا هَادِیا اِلَی الْحَقِّ الْمُبِینِ».

خدایا در این ماه بهره‌ام را از برکت‌هایش کامل گردان، و راهم را به سوی نیکی‌هایش هموار نما، و از پذیرفته خوبی‌هایش محرومم مساز، ‌ای هدایت کننده به سوی حق آشکار.

 


دعای روز بیستم ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ افْتَحْ لِی فِیهِ اَبْوَابَ الْجِنَانِ وَ اَغْلِقْ عَنِّی فِیهِ اَبْوَابَ النِّیرَانِ وَ وَفِّقْنِی فِیهِ لِتِلاوَةِ الْقُرْآنِ یَا مُنْزِلَ السَّکِینَةِ فِی قُلُوبِ الْمُؤْمِنِینَ».

خدایا در این ماه درهای بهشت‌هایت را به رویم باز کن، و درهای آتش دوزخ را به روزیم بربند، و به تلاوت قرآن موفقم بدار، ‌ای فرو فرستنده آرامش در دل مؤمنان.

 


دعای روز بیست‌ویکم ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِی فِیهِ اِلَی مَرْضَاتِکَ دَلِیلاً وَ لا تَجْعَلْ لِلشَّیْطَانِ فِیهِ عَلَیَّ سَبِیلاً وَ اجْعَلِ الْجَنَّةَ لِی مَنْزِلاً وَ مَقِیلاً یَا قَاضِیَ حَوَائِجِ الطَّالِبِینَ».

خدایا در این ماه برای من به سوی خشنودی‌ات دلیلی قرار مده، و برای شیطان راهی به سوی من قرار مده، و بهشت را منزل و آسایش‌گاهم قرار ده، ‌ای برآورنده حاجات خواهندگان.

 


دعای روز بیست‌ودوم ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ افْتَحْ لِی فِیهِ اَبْوَابَ فَضْلِکَ وَ اَنْزِلْ عَلَیَّ فِیهِ بَرَکَاتِکَ وَ وَفِّقْنِی فِیهِ لِمُوجِبَاتِ مَرْضَاتِکَ وَ اَسْکِنِّی فِیهِ بُحْبُوحَاتِ جَنَّاتِکَ یَا مُجِیبَ دَعْوَةِ الْمُضْطَرِّینَ».

خدایا در این ماه درهای فضلت را به روی من بگشا، و برکاتت را بر من نازل فرما، و به موجبات خشنودی‌ات موفقم بدار، و در میان بهشت‌هایت جایم ده، ‌ای برآورنده خواهش درماندگان.

 


دعای روز بیست‌وسوم ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ اغْسِلْنِی فِیهِ مِنَ الذُّنُوبِ وَ طَهِّرْنِی فِیهِ مِنَ الْعُیُوبِ وَ امْتَحِنْ قَلْبِی فِیهِ بِتَقْوَی الْقُلُوبِ یَا مُقِیلَ عَثَرَاتِ الْمُذْنِبِینَ».

خدایا در این ماه از گناهانم شست‌وشویم ده، و از عیب‌ها پاکم کن، و دلم را به پرهیزکاری دل‌ها بیازمای، ‌ای نادیده گیرنده لغزش‌های اهل گناه.

 


دعای روز بیست‌وچهارم ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ اِنِّی اَسْاَلُکَ فِیهِ مَا یُرْضِیکَ وَ اَعُوذُ بِکَ مِمَّا یُؤْذِیکَ وَ اَسْاَلُکَ التَّوْفِیقَ فِیهِ لِاَنْ اُطِیعَکَ وَ لا اَعْصِیَکَ یَا جَوَادَ السَّائِلِینَ».

خدایا در این ماه آنچه تو را خشنود می‌کند از تو درخواست می‌کنم، و از آنچه تو را ناخشنود می‌کند به تو پناه می‌آورم، و از تو در این ماه توفیق اطاعت و ترک نافرمانی‌ات را خواستارم، ‌ای بخشنده به نیازمندان.


دعای روز بیست‌وپنجم ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِیهِ مُحِبّاً لِاَوْلِیَائِکَ وَ مُعَادِیا لِاَعْدَائِکَ مُسْتَنّاً بِسُنَّةِ خَاتَمِ اَنْبِیَائِکَ یَا عَاصِمَ قُلُوبِ النَّبِیِّینَ».

خدایا مرا در این ماه دلبسته اولیا، و دشمن دشمنانت قرار ده، و آراسته به راه و روش خاتم پیامبرانت گردان، ‌ای نگهدارنده د‌ل‌های پیامبران.

 


دعای روز بیست‌وششم ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ اجْعَلْ سَعْیِی فِیهِ مَشْکُوراً وَ ذَنْبِی فِیهِ مَغْفُوراً وَ عَمَلِی فِیهِ مَقْبُولاً وَ عَیْبِی فِیهِ مَسْتُوراً یَا اَسْمَعَ السَّامِعِینَ».

خدایا کوششم را در این ماه مورد سپاس، و گناهم را آمرزیده، و عملم را پذیرفته، و عیبم را پوشیده قرار ده، ‌ای شنواترین شنوایان.

 


دعای روز بیست‌وهفتم ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی فِیهِ فَضْلَ لَیْلَةِ الْقَدْرِ وَ صَیِّرْ اُمُورِی فِیهِ مِنَ الْعُسْرِ اِلَی الْیُسْرِ وَ اقْبَلْ مَعَاذِیرِی وَ حُطَّ عَنِّیَ الذَّنْبَ وَ الْوِزْرَ یَا رَءُوفاً بِعِبَادِهِ الصَّالِحِینَ».

خدایا در این ماه فضیلت شب قدر را روزی‌ام ساز، و کارهایم را از سختی به آیانی برگردان، و پوزش‌هایم را بپذیر، و گناه و بار گران را از گردنم بریز، ‌ای مهربان به بندگان شایسته.

 


دعای روز بیست‌وهشتم ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ وَفِّرْ حَظِّی فِیهِ مِنَ النَّوَافِلِ وَ اَکْرِمْنِی فِیهِ بِاِحْضَارِ الْمَسَائِلِ وَ قَرِّبْ فِیهِ وَسِیلَتِی اِلَیْکَ مِنْ بَیْنِ الْوَسَائِلِ یَا مَنْ لا یَشْغَلُهُ اِلْحَاحُ الْمُلِحِّینَ».

خدایا بهره‌ام را در این ماه از مستحبات فراوان کن، و مرا با تحقق درخواست‌ها اکرام فرما، و از میان وسایل وسیله‌ام را به سویت نزدیک کن، ‌ای که پافشاری اصرارورزان مشغولش نسازد.

 


دعای روز بیست‌ونهم ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ غَشِّنِی فِیهِ بِالرَّحْمَةِ وَ ارْزُقْنِی فِیهِ التَّوْفِیقَ وَ الْعِصْمَةَ وَ طَهِّرْ قَلْبِی مِنْ غَیَاهِبِ التُّهَمَةِ یَا رَحِیما بِعِبَادِهِ الْمُؤْمِنِینَ».

خدایا در این ماه با رحمتت فروگیر و توفیق و خود نگهداری نصیبم کن، و از تیرگی‌های تهمت دلم را پاک گردان، ‌ای مهربان به بندگان با ایمان.

 


دعای روز سی‌ام ماه رمضان:

«اللَّهُمَّ اجْعَلْ صِیَامِی فِیهِ بِالشُّکْرِ وَ الْقَبُولِ عَلَی مَا تَرْضَاهُ وَ یَرْضَاهُ الرَّسُولُ مُحْکَمَةً فُرُوعُهُ بِالْاُصُولِ بِحَقِّ سَیِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِینَ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ».

خدایا روزه‌ام را در این ماه، بر پایه آنچه تو و پیامبر آن را می‌پسندد مورد سپاس و پذیرش قرار ده، در حالی‌که فروعش بر اصولش استوار باشد، به حق سرورمان محمّد و اهل بیت پاکش، و سپاس خدای را پروردگار جهانیان.

 


ذکر و استغفار در ماه رمضان

استغفار، یکی از بهترین راه‌ها برای زدودن گناهان از زندگی انسان و یکی از راهکارهای مهم برای رهایی از مشکلات است. یکی از کارهای پر فضیلت در ماه رمضان استغفار و طلب آمرزشاز پروردگار است.

 از جملۀ روایت پر مضمون و مبارک دربارۀ فضیلت و آداب این ماه، خطبه‌ای از رسول خدا (صلّى الله علیه وآله وسلّم) است که آن را در آخرین روزهای ماه شعبان فرمود:

پیامبر اکرم در این خطبه، ضمن اشاره به ویژگی‌های خاص این ماه مبارک، به ارائه رفتارهای مناسب و در برخورد شان با این ماه پرداختند. در بخش‌هایی از این سخنان آمده است:

«أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّ أَنْفُسَکُمْ مَرْهُونَةٌ بِأَعْمَالِکُمْ فَفُکُّوهَا

 ای مردم، جان‌هایتان در گروی اعمال شماست؛

بِاسْتِغْفَارِکُمْ وَ ظُهُورَکُمْ ثَقِیلَةٌ مِنْ أَوْزَارِکُمْ فَخَفِّفُوا عَنْهَا بِطُولِ سُجُودِکُمْ

پس با طلب آمرزش و استغفار از خدا، آن‌ها را از گرو خارج کنید.

وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ أَقْسَمَ بِعِزَّتِهِ أَنْ لَا یُعَذِّبَ الْمُصَلِّینَ وَ السَّاجِدِینَ

و بدانید که خداوند به عزت خود سوگند یاد کرده است که نمازگزاران و سجده کنندگان را عذاب نکند.

وَ أَنْ لَا یُرَوِّعَهُمْ بِالنَّارِ یَوْمَ یَقُومُ النَّاسُ لِرَبِّ الْعَالَمِینَ.‌»

و روزی که مردم در پیشگاه پروردگار جهانیان قیام کنند، آتش آنها را به وحشت نمی‌اندازد.

قرآن و رمضان

این ماه ویژگى هاى زیادى دارد که ماه هاى دیگر ندارند؛ از جمله اینکه ماه نزول قرآن است.

 

شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِی أُنزِلَ فِیهِ الْقُرْآن

ماه رمضانی که قرآن در آن نازل شده است.

 

این ویژگى‏ که در ماه رمضان واقع شد تصادفى نیست؛ چرا که ماه تربیت (روزه) است و تربیت بدون تعلیم امکان‌پذیر نیست. قرآن تعلیم دهنده است و باید قرآن در این ماه نازل شود و بهار تلاوت‏ قرآن باشد.

پیغمبر اکرم (صلّى الله علیه وآله وسلّم) در آستانه ماه رمضان طى خطبه‌اى فرمود:

 

فَاسْأَلُوا اللَّهَ رَبَّکُمْ بِنِیَّاتٍ صَادِقَهٍ وَ قُلُوبٍ طَاهِرَهٍ أَنْ یُوَفِّقَکُمْ لِصِیَامِهِ وَ تِلَاوَهِ کِتَابِهِ

با نیت هاى خالص و دل‌هاى پاک از خداوند بخواهید تا شما را در روزه‏ گرفتن و تلاوت قرآن در این ماه توفیق دهد.

ختم قرآن در ماه رمضان

بهترین روزها برای این عمل پر فضیلت، روز عرفه، روزهای جمعه، دوشنبه و پنج‌شنبه است. اما طبق گفته‌های بالا دهه‌ی پایانی ماه مبارک رمضان و دهه‌ی اول ذی الحجه زمان مناسبی برای خواندن قرآن است. از آن‌جایی که قرآن در رمضان نازل شده و بهار تلاوت نامیده می‌شود، پس بهترین زمان برای ختم و خواندن کتاب آسمانی است.

بیشتر بدانید: ختم قرآن و اثرات شگفت انگیز آن

کلام آخر

ماه مبارک رمضان فرصتی برای تجدید قول با خداست. همچنین فرصتی برای تقویت بندگی و ایجاد نزدیکی با خداوند. امیدواریم این ماه برای همه مسلمانان فرصتی برای پاکسازی و توسعه روحی باشد.

0 0 رای
امتیاز
عضویت
Notify of
guest
8 نقد و بررسی
بازخورد
نمایش نظرات
محمد امین
محمد امین
8 ماه پیش

سلام وقت بخیر
انشالله چند روز دیگه ماه مبارک رمضان شروع بشود استفاده از این ذکر ها بسیار با ثواب بوده

کارشناس تولید محتوا
کارشناس تولید محتوا
8 ماه پیش

سلام علیکم
بله قبول باشه روزه و نماز هایتان امیدوارم به خوبی خوشی باشد

علی مختاری
علی مختاری
8 ماه پیش

من تا حالا روزه نگرفتم و 7 سال قرض دارم باید چیکار کنم برای جبران شه؟

سعید علیزاده
سعید علیزاده
8 ماه پیش

سلام خواندن قرآن در ماه مبارک از واجبات است؟

محمدحسین
محمدحسین
8 ماه پیش

سلام لطفا درباره ماه رمضان بیشتر مطالب بزارید

تضمین اصالت کالا گارانتی معتبر
قیمت منصفانه ارائه محصولات با بهترین قیمت‌ها
ارسال سریع سفارشات بلافاصله بعد از سفارش