تولیدی عرفانی ، بزرگترین فروشگاه آنلاین محصولات فرهنگی و مذهبی
پشتیبانی آنلاین

برای ارتباط فوری با پشتیبان های سایت کلیک کنید

پشتیبان ایتا پشتیبان واتساپ

ساعت پاسخگویی: 9 الی 19 روزهای کاری

شماره تماس: 09150072014
آموزش های مذهبی آثار مخرب کسب درآمد حرام در زندگی

آثار مخرب کسب درآمد حرام در زندگی

کسب رزق و روزی حلال و دوری از کسب درآمد حرام در زندگی یکی از مسائل بسیار با اهمیت در اسلام میباشد که به آن بسیار تاکیید شده است. یکی از در سرنوشت و تربیت کودکان و تربیت نسل صالح بسیار اهمیت دارد، توجه پدران و مادران به رزق و روزی حلال و مطهر و خوراندن غذای پاک و حلال به فرزندان است. طبق آموزه قرآن کریم و اهل بیت علیهم السلام، تغذیه حلال فرزندان و حتی مادران باردار،تاثیر بسیاری در شخصیت، اخلاق و حتی سرانجام و عاقبت به خیری فرزندانمان دارد. در این مقاله سعی شده به است که به برخی از مهم ترین آثار مخرب کسب درآمد حرام در زندگی پرداخته شود.

بی‌برکت بودن مال و درآمد حرام

امام کاظم(ع) فرمود: «مال و درآمد حرام رشد و نمو نمی‌کند و اگر هم رشد کند، برکتی در آن نخواهد بود». همچنین از پیامبر(ص) روایتی بیان شده است اگر درآمد حرامی را بدست بیاورید آن را در حادثه ایی سخت از دست خواهید داد.

در کتب دینی بیان شده است که تعدادی از اهالی اهل خراسان نزد امام صادق (ع) آمدند، حضرت قبل از آن‌که مسئله‌ای را بپرسند فرمودند: هر کس مالی از راه‌های غیرمشروع به دست آورده، خداوند متعال آن مال را در راه‌های حرام و بیهوده‌ای تباه می‌سازد که نفعی به او نداشته باشد. آنها بیان کردند: ما معنای سخن شما را نفهمیدیم، حضرت به فارسی فرمودند:«از باد آید به دم شود» به این معنی که آن مال با کمترین جابجایی هوا از بین خواهد رفت. (بحار، ج47، ص84 باب 5معجزانه)

درآمد حرام و عدم قبولی عبادات

با توجه به روایات و احادیث گفته شده توسط علما و بزرگان دینی بیان شده است میتوان گفته که کسی که مال و درآمد حرامی کسب کند، صدقه، حج و عمره و صله رحم او پذیرفته نمی‌شود و به اندازه ثواب این کارها، برای او گناه نوشته می‌شود. براساس برخی روایات، کسی مه مال حرام را استفتده کند نماز و عبادت او تا چهل روز مورد قبول قرار نخواهد گرفت. پیامبر(ص) فرمود: «در بیت المقدس، فرشته‌ای است که هر شب ندا می‌دهد هر کس حرامی بخورد، خداوند از او هیچ نافله و فریضه‌ای را قبول نمی‌کند.

قال رسول الله (ص) :« من اکتسب مالا حراما لم یقبل‌الله منه صدقه و لا حجا و لا اعتمارا و کسب‌الله عزوجل بعدد اجر ذلک اوزارا، و من قدر علیها و ترک‌ها –مخاقةالله- کان فی محبةالله و رحمتة و یومر الی الجنة»(بحار، ج90، ص373)

کسی که هرگونه مال و درآمد حرام کسب کند،‌ نزد پروردگار جهان نه صدقه او پذیرفته خواهد شد، نه بنده آزاد کردن، نه حج گزاردن و نه عمره انجام داده او را می‌پذیرد و به اندازه پاداش این اعمال برای او گناهانی سنگین می‌نویسد و در مقابل آن اگر کسی مال حرامی را پیدا کند و برای دوری از خشم خدا آنرا رها کند، خداوند او را مورد دوستی و رحمت قرار می‌دهد و دستور میدهد تا او را راهی بهشت کنند.

امام صادق‌ (ع) در باب کسب درآمد حرام فرموده اند «اذا اکتسب الرجل مالا من غیری حله ثم حجّ فلّبی نودی لالبیک و لا سعدیک»(محجةالبیضا، ج3،‌ص204)

هرگاه کسی مالی از غیر حلال به دست آورد و با آن حج گزارد، چون لبیک گوید خطاب رسد که: نه «لبیک» و نه «سعدیک».

و می‌فرمایند برای خداوند در بیت‌المقدس ملکی وجود دارد که هر شب ندا می‌کند، اگر کسی مال حرام جمع کند از او نه صرفی و نه عدلی پذیرفته نمی‌شود (گفته شده منظور از صرف و عدل، نافله‌ها و واجبات است)

عاقبت درآمد حرام آتش است

قال رسول‌الله‌(ص): «من اصاب مالا من ماثم فوصل به رحما او تصدق به او انفقه فی سبیل‌الله جمع‌الله له ذلک جمیعا ثم قذفه فی النار» هر کس مالی از حرام به دست آورد و به آن صله رحم به جا آورد یا در راه خدا انفاق کند خداوند همه آنها را جمع می‌کند پس آن را داخل آتش می‌کند. (محجة البیضاء، ج3، ص205)

و می‌فرماید:« کل لحم نبت من حرام فالنار اولی به» (محجة البیضاء، ج3، ص205) هرگوشتی که با مال و درآمد حرام رشد کند آتش بر او سزاوارتر است.

رسول خدا‌(ص):« لایشم ریح الجنة جسد نبت علی الحرام» (بحار ج63 ص314) بدنی که از لقمه حرام تغذیه کرده باشد، بوی بهشت را استشمام نمی‌کند.

درآمد حرام و مرگ قلب

قلب انسان از اهمیت بسیاری برخوردار است و در اسلام بسیار مورد توجه قرار گرفته است زیرا که حرم خداوند است و چنانچه سقوط کند و نور حق و ایمان از او خارج شود، انسان را به سرانجامی نافرجام می‌کشاند یکی از مهم ترین مواردی که باعثت سقوط قلب و کور شدن چشم بصیرت در انسان میشود مال و درآمد حرام میباشد.

پیامبر‌(ص) خطاب به حضرت علی (ع) فرموده اند: «یا علی خمسه تمیت القلب…….. و اکل الحرام یطرد الایمان» (الموعظ العددیه، ص257) یا علی پنج چیز قلب را می‌میراند…. و خوردن مال حرام، ایمان را از قلب خارج می‌کند.

تغذیه و درآمد حرام مانع پذیرش توبه

امام علی‌(ع) خطاب به کسی که در حضورش گفت «استغفرالله» فرمودند: «مادرت به عزایت بنشیند، آیا معنی کلمه ایی که استفاده کردی را میدانی؟ استغفار مقام و درجه علیین است و شش معنا (شرط) دارد….

«والخامس ان تعمد الی‌اللحم الذی نبت علی السحت فتذبیه بالا حزان حتی تلصق الجلد بالعظم و ینشا بینهما لحم جدید»(نهج‌البلاغه فیض الاسلام، ص1282)

پنجمن از مرحله استغفار آن است که همت بگمار، گوشتی را که بر تن تو از حرام روییده به اندوه بگذار تا پوست به استخوان بچسبد و بین آنها گوشت تازه‌ای بروید

ازبین رفتن اعمال نیک

رسول خدا می‌فرمایند: آن دسته از مردم در روز قیامت متعجب خواهند شد که اعمال نیک آنها همانند کوه‌هاست، ولی خدا ‌آنها را مانند غباری پراکنده می‌کند و امر می‌نماید تا به آتش جهنم انداخته شوند.

سلمان از پیامبر خواست تا برایشان توصیف کند. پیامبر‌ (ص) فرمودند: افرادی که روزه میگرفتند و خواندن نماز را فراموش نمیکردند و آماده نماز شب می‌شدند، ولی هر گاه حرام به آنه عرضه می‌شد، با سرعت به طرف آن حرام می‌رفتند.

شکل گیری شخصیت از دوران جنینی

تغذیه و آداب غذا خوردن نقش موثری و غیرقابل انکاری در شکل گیری شخصیت افراد حتی در دوران قبل از تولد در این دنیا دارد که در طول دوران زندگی او هم باید مورد توجه باشد. با توجه به همین افراد مسلمان برای داشتن نسلی سالم و مومن از خوردن غذای های حرام و منع شده خودداری میکنند؛ دوری از بحث ساده و کم بودن غذاهای سفره خانه، حلال و پاک بودن آن‌ها در ساخته شدن شخصیت مسلمانی فرزندان نقش بسیاری خواهد داشت. چراکه غذا‌های حلال زمینه را برای رشد فضیلت‌های اخلاقی و صفات پسندیده فراهم می‌کند.
در بسیاری از روایات نیز از ائمه اطهار و برخی از بزرگان دین بیان شده است که غذایی که مادران در هنگام بارداری و یا شیردهی به فرزندان خود میخورند تاثیر بسیاری در شکل گیری اخلاق فرزندان و حتی شکل و ظاهر خواهد داشت.

4.5 2 رای
امتیاز
guest
2 نقد و بررسی
بازخورد
نمایش نظرات
خانم ایرانی
خانم ایرانی
10 ماه پیش

بسیار عالی

تا دیر نشده باید خیلی روش کار کرد

کارشناس تولید محتوا
ادمین

سلام وقت بخیر ممنون از نظر ارزشمند شما

تضمین اصالت کالا گارانتی معتبر
قیمت منصفانه ارائه محصولات با بهترین قیمت‌ها
ارسال سریع سفارشات بلافاصله بعد از سفارش